Etusivu » Esittely » Koirat » Ponit » Blogi » Kuvia » Linkkejä
Olen 49v Kristiina Huovinen Köyliön Kankaanpäästä. Ammatiltani olen hevosenhoitaja ja puistopuutarhuri sekä sosionomi. Työskentelen Satakunnan vankilassa erityisohjaajana.

Perheeseen kuuluu aviomies Joni ja kolme lasta. Koiria minulla on ollut lähes koko ikäni, erilaisia rotuja vuosien varrella. Isoja ja pieniä, mutta göötistä löysin oman rotuni, jota en vaihda. Tällä hetkellä meillä on kolme narttua omia kasvattejani jolla on tarkoitus pentuja teettää. Ja todennäköisesti narttupentu jättää kotiin kasvamaan. Koirista enemmän Koirat-osiossa.

Viimeisin isompi koira meillä oli rottweiler joka päästettiin sairauksien vuoksi sateenkaarisillalle elokuussa 2010. Saksanpaimenkoiria minulla on ollut kolme ja pomeranian sekä yksi nordfolkterrieri. Meillä asustelee siis kolme länsigöötanmaanpystykorvaa ja kaksi kissaa. Tarkoitus on pienimuotoisesti kasvattaa gööttejä.  

Meillä on myös ruotsinlapinkoirauros Pippuri ja tulossa narttupentu heinäkuussa 2021. Haluaisin kasvattaa jatkossa myös ruotsinlapinkoiria pienimuotoisesti.

Minulle on myönnetty kennelnimi Primus Magic 2010. Kasvattajakurssin olen käynyt samana vuonna. Ja näin ollen olen allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen sekä länsigöötanmaanpystykorvien sitousmuskasvattajan säännöt. Kuulun siis Suomen kennelliittoon, ja länsigöötanmaanpystykorviin. 

Kasvatustyössäni ehdottomasti tärkein asia on koiran terveys. Halua pennuille hyvät kodit, kotikoirina, harrastaminen muilla osa-alueilla on sitten pelkkää plussaa. Terveystarkastuksiin haluaisin että pennut vietäisiin. Lonkka-, kyyner- ja selkäkuvaukseen sekä silmätarkastukseen. Rakastetun perheenjäsenen terveys ja pitkä elämä ovat pääasia. Näyttelyyn vieminen ei ole se ykkösjuttu. Jokainen päättäköön sen itse, muttei se ole mikään edellytys.

Kolmen lapsen äitinä aikani on kortilla. Minulla koirani ovat lenkkikavereita metsäpoluilla enkä niin ehdi kaikkiin koiraharrastuksiin mitä haluaisin. Ehkä tulevaisuudessa kun lapset ovat kasvaneet vanhemmiksi. Näyttelyissä käyn,  yritän ehtiä ulkomaillekin käymään.

Olen harrastanut koirien kanssa agiltyä ja tokoa mutta tällä hetkellä en vaan yksinkertaisesti ehdi. Mahdollisten kasvattiomistajien kanssa tahtoisin olla myöhemminkin tekemisissä, ainakin jos välillä kuulisi miten sujuu. Ja mahdollisuuksien mukaan pyrin auttamaan. Jos itse en tiedä niin otan selvää.

Koska vasta aloittelen kasvattajana, en edes kuvittele kaikkea tietäväni, mutta yhdessä varmaan selvitämme uudet asiat. Mielenkiintoa ainakin löytyy ja halua oppia. Ja toivoisinkin avointa mieltä, ikävätkin asiat voi kertoa. Elämä ei koskaan suju niin kuin suunnittelee, pitää aina olla valmis tekemään kompromissejä. Mutta kaikesta selvitään positiivisella asenteella, mahdollisimman hyvällä yhteistyöllä. Terveisin Kristiina


© Kristiina Huovinen, Kennel Primus Magic 2010-